De Rechten van de Mens - Lijst (RVDM-L)

Archives RVDM-L (partly in Dutch, partly in English)

List of subscribers

Subscribe


(The following information is only available in Dutch)

Een electronisch conferentiesysteem op Internet voor de rechten van de mens

Hierbij kondigt het Maastricht Centrum voor de Rechten van de Mens een electronisch conferentiesysteem op het Internet aan: de Rechten van de Mens - discussielijst (RVDM-L). Dit conferentiesysteem biedt mogelijkheid voor discussie en uitwisseling van informatie over onderzoek en onderwijs op het gebied van de rechten van de mens. Gebruikers van email kunnen er (kosteloos) gebruik van maken.

Het idee dit electronisch conferentiesysteem op te zetten komt voort uit de wens de middelen en mogelijkheden voor het inhoudelijk discours op het gebied van de rechten van de mens te verbeteren. In 1992 waren in het Nederlands taalgebied van BelgiŽ en in Nederland 200 onderzoekers actief op dit gebied (Human Rights in Belgium and the Netherlands. Gent University, Netherlands Institute of Human Rights (SIM), 1992, p. II.). Onderling contact kan nu handig, goedkoop en snel via het Internet plaatsvinden. Onderzoekers kunnen, wanneer gewenst, door een druk op de knop met de gehele groep in contact treden over mensenrechtenkwesties. Zo scheppen zij zelf een forum waar discussie voortgezet of gestart, informatie gebracht en gehaald, boeken en artikelen besproken en aanbevolen en congressen en symposia aangekondigd kunnen worden. Aldus kan deze lijst prikkeling, inspiratiebron en stimulans zijn voor nader onderzoek en verdieping van het gebied.

Het voeren van een discussie langs electronische weg gaat als volgt. U dient zich te abonneren. Dat is eenvoudig. Stuur een email naar het volgende email-adres:

listserv@nic.surfnet.nl

met de volgende tekst:

subscribe RVDM-L Uwvoornaam Uwachternaam

U krijgt dan een welkomstbericht terug met nadere aanwijzingen. Wanneer u vervolgens alle abonnees wilt benaderen met een vraag of discus- siepunt of anderszins, dan stuurt u de vraag of het discussiepunt via email aan de discussielijst zelf. Dat heeft het volgende email-adres:

rvdm-l@nic.surfnet.nl

Uw bericht wordt verspreid aan alle andere abonnees, die vervolgens op dezelfde manier kunnen reageren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Chris Ingelse. Email: c.ingelse@ir.unimaas.nl. Tel.: 043 3883398.Archieven RVDM-L

Ledenlijst

Top of page


Chris Ingelse, c.ingelse@ir.unimaas.nl
Last modified: October 3, 1996

The contents of this user file are, on the basis of the right of freedom of speech, as enshrined in the Dutch Constitution and international human rights conventions, the sole responsibility of the author.